svijet tonera
Znak za reciklažu

Zbrinjavanje tonera - ekološki aspekti

Procijenjeno je da se godišnje proizvede i plasira oko 130 milijuna tonera na tržište dok je za potpunu razgradnju tonera potrebno 500 godina! Samo u Europi godišnji plasman iznosi 40 milijuna tonera, od kojih je 10 milijuna (25%) obnovljenih tonera, čiji udio konstantno raste.

Trenutno u svijetu oko 10.000 proizvođača obnavlja tonere (samo u Europi 3.000). S obzirom na financijske uštede i ekološku komponentu proizvodnje obnovljenih tonera, sve ih više tvrtki u Europi koristi u poslovanju.

Na godišnjoj razini se proizvode ogromne količine tonera te ih većina završi na otpadu ili spalionici. Obnova tonera je iz tog razloga ekološki i proizvodno najprihvatljivija opcija korištenja tonera. Prilikom uništavanja zamjenskih tonere oslobađa se čak 40% više CO2, u odnosu na uništavanje originalnih tonera, što potiče efekt staklenika!

Svako kvalitetno kućište tonera OEM proizvođača može se obnoviti 2-3 puta što utječe na enormne količine smanjenja otpada. Procjena smanjenja otpadnih tonera obnavljanjem je 65-70%.

Pravilnim zbrinjavanjem štedi se energija, sirovine za proizvodnju te se ostvaruje blagotvorni učinak na prirodu!

Prilikom poslovanja i proizvodnje, Svijet tonera u suradnji s lokalnim poduzećima (Folding, Ciak...) razvrstava i zbrinjava otpad, te potiče zelenu proizvodnju u svakom sektoru svog poslovanja! Više o otkupu tonera možete saznati u poveznicama ispod teksta.

Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera Svijet tonera