Toneri

Ovim putem Vam želimo približiti način našeg poslovanja i detaljnije Vam pojasniti osnove rada ispisnih uređaja i korištenje potrošnih komponenti (tonera, tinti, ribona itd). Glavna podjela pisača je s obzirom na tehnologiju koju koriste. Tako imamo iglične, tintne i laserske pisače. Iglični pisači koriste najjednostavniju tehnologiju i prilikom ispisa se koriste riboni. Tintni pisači imaju manje kapacitete i koriste tinte prilikom ispisa. Laserski pisači, s većim kapacitetima, prilikom ispisa koriste toner; prah koji zagrijavanjem ostavlja otisak.

Tonere (ispisne uloške) možemo podijeliti na: originalne tonere (OEM; original equipment manufactured), obnovljene originalne tonere (originalna tonerska kućišta, obnovljena te ponovno plasirana na tržište), zamjenske tonere (pretežno proizvedeni u Kini, upitne kvalitete, bez dozvole OEM-a(ORIGINAL EQUIPMENT MANUFACTURER), često plagijati te se prodaju ispod proizvodne cijene). Detaljniji opis na linku

Obnovljeni ST toner čini originalno kućište tonera, ponovno iskorišteno u proizvodnji zbog svoje kvalitete i dugotrajnosti. U procesu ispisa se samo kućište tonera ne troši, zbog čega ga je moguće ponovno koristiti; izmjenjuju se potrošni dijelovi na samom toneru (optički bubanj, čip, magnetni valjci, prah) a kućište se temeljito čisti te ponovno sastavlja. Obnovljeni toneri, certificiranog proizvođača su iste kvalitete kao i originalni (OEM) toneri a cjenovno i ekološki su prihvatljiviji.

Proces proizvodnje tonera

Sam proces proizvodnje se može podijeliti u 4. elementa:

a. Čišćenje i rastavljanje praznog, originalnog kućišta - čistoća se postiže usmjerenim snopom komprimiranog zraka koji otklanja ostatke praha i otpadnog materijala.

b. Izmjena potrošnih dijelova i punjenje prahom - stari dijelovi (optički bubanj, valjci, oštrice, elektronski čip) zamjenjuju se novima te se samo kućište puni prahom po tehničkim specifikacijama OEM, što rezultira performansama na razini originalnog tonera

c. Provjera valjanosti tonera - nakon što se toner ponovno sastavi, testira se na odgovarajućem pisaču (testira se gustoća, boja, trajnost i nijansiranje)

d. Pakiranje i skladištenje obnovljenih tonera - toneri koji se prošli provjeru valjanosti pakiraju se u zaštitnu antistatičku ambalažu, zatim u posebne vrećice sa zračnim amortizerima u udaraca (tzv. airbag)

e. Toneri se skladište u prostorije posebno predviđene za čuvanje elektronske opreme (bez vlage, jakog svijetla, niskih ili visokih temperatura) te se transportiraju u maloprodaju za daljnju distribuciju.

Koristite li mogućnost obnove tonera?

Da
Ne
Razmišljam o tome

Vrsta tonera: 
Marka: 
Oznaka: 

Ukoliko ne možete naći traženi proizvod svakako nas kontaktirajte putem web obrasca kako bismo Vam pomogli: